Tribe Talk: Elien Van den Spiegel van Steylaerts

07 september 2020

In Tribe Talk gunt een van onze klanten jou een blik achter de schermen van hun interne communicatie. Wij spraken met Elien Van den Spiegel, marketingmanager bij Steylaerts over interne communicatie verbeteren over 3 vestigingen heen.

Steylaerts is de Belgische nummer 1 in badkamerrenovatie en heeft daarnaast ook een groot aanbod tegels, parket, natuursteen en laminaat. Hun 90-koppig team zit verspreid over de 3 vestigingen in Lier, Temse en Wijnegem.

“Dat maakt dat interne communicatie wel moeilijk loopt”, vertelt Elien. “Mensen weten niet zoveel van elkaar. Sommigen kunnen zelfs geen gezicht op een naam plakken en daar wilden we graag verandering in brengen.”

 

Van prehistorie naar moderne tijd

“Voor HiTribe zijn intrede deed bij Steylaerts, verliep onze interne communicatie uitsluitend via mail. Redelijk basic of zelfs prehistorisch dus. In de drukste mailboxen werden die mails vaak niet gelezen, wat ergens te begrijpen valt maar wel een probleem vormt als je actief wil inzetten op goede interne communicatie.”

En toen kruiste HiTribe het pad van Steylaerts. “Het was via onze CEO dat ik de eerste keer over HiTribe hoorde”, gaat Elien verder. “Hij had er een artikeltje over gelezen in een tijdschrift, en dat doorgestuurd naar onze personeelsdienst. Zij hebben contact opgenomen met HiTribe en de rest is geschiedenis.”

 

Interne communicatie verbeteren, maakt je bedrijf beter

“Dankzij HiTribe verloopt onze interne communicatie niet alleen gemakkelijker, het is ook belangrijker geworden. Want goede interne communicatie maakt of kraakt je bedrijf. Als onze medewerkers zich niet gehoord of betrokken zouden voelen, dan missen we ons doel volledig. Daarin speelt HiTribe een belangrijke rol.”

“We kunnen nu meer inzetten op onze mensen, waardoor ook zij zich belangrijker voelen. Dankzij HiTribe is het gemakkelijker om eens iets leuks te delen of bepaalde afdelingen in de kijker te zetten. Daarvoor maken we vaak gebruik van de ‘Nieuwsflash’. We communiceren er over leuk babynieuws, een trouw die eraan komt, maar zeker ook over indienst- en uitdiensttredingen.”

“Ook de ‘Spotlight’ gebruiken we veel. Bijvoorbeeld als iemand jarig is – het is altijd leuk om te zien hoeveel daarop gereageerd wordt. Maar ook om de eerste dag van een nieuwe werknemer aan te kondigen, of in de kijker te zetten dat een nieuwe verkoper zijn/haar eerste badkamer heeft verkocht.”

“Met HiTribe speelden we zelfs al spelletjes. Zo hielden we een wedstrijd rond het tv-programma De Mol. Iedereen kon inzetten op zijn of haar verdachte en de winnaar kreeg op het einde een mooie prijs.”

 

Iedereen mee vanaf dag 1

“HiTribe wordt bij ons beheerd door de marketing- en HR-afdeling”, verduidelijkt Elien. “We hebben de tool geïntroduceerd op de kick-off van het nieuwe jaar. Daar hadden we iedereen bij elkaar en hebben we stap voor stap uitgelegd hoe iedereen de app kon installeren en wat je met HiTribe kan. We hadden op voorhand al wat berichten in HiTribe geplaatst, zodat de medewerkers de tool meteen konden verkennen. Op die manier was iedereen vanaf dag 1 mee.”

“Zelf vinden we dat HiTribe wat weg heeft van Facebook, zij het in een meer funky jasje. Iets dat veel mensen kennen, wat het gebruiksgemak vergroot. Maar wat ik aan HiTribe zeker zo goed vind, is dat het puur intern is. Alle berichtgevingen op het platform blijven binnen de bedrijfssfeer.”

 

‘Just do it’

“Als ik 1 tip mag geven aan andere bedrijven, dan zou ik zeggen: ‘Kies voor HiTribe. Gewoon doen.’ Het is echt een leuke tool, je medewerkers zijn er zo mee weg. Het maakt zo’n groot verschil voor je mensen terwijl het eigenlijk maar een lage investering is. Kortom: ik vind het echt een aanrader voor de interne communicatie van elk bedrijf.”

Simpel én
betaalbaar

Ook onze pricing is eenvoudig. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Geen administratieve rompslomp ifv de gebruikers per maand maar duidelijkheid over de hele lijn. Zo kun je perfect je budget voor interne communicatie op jaarbasis begroten.

Bedrijven die HiTribe gebruiken:

Basic

Gratis
Start gratis met HiTRIBE
bij minder dan
5 gebruikers

Business

€6 €3/user excl. BTW
Ontvang 50% korting
in het eerste jaar
Voor een bedrijf
< 500 gebruikers

Corporate

Bedrijf met meer dan
500 gebruikers?
We bezorgen graag
een voorstel op maat

”Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

- VERONIQUE HOUBEN -

”DE IDEALE TOOL OM INTERNE COMMUNICATIE TE VERBETEREN“

- JAN MAURISSEN, VAN HAVERMAET -

100% betrokken,
via 1 duidelijk platform

HiTribe bevordert een goede informatiedoorstroom, versterkt je bedrijfscultuur en creëert een hechte community. Dé basis voor betrokken medewerkers. En nog meer goed nieuws: HiTribe is even makkelijk te beheren als te gebruiken. Al je interne communicatie regel jij nu makkelijk vanaf één centraal platform. En ontvangt iedereen eenvoudig via mobiel én desktop.

Vector Smart Object3
Sint-truidersteenweg 142
3500 Hasselt

0468/16 13 23

hello@hitribe.com

Vraag demo