Dure of gratis communicatietool? Waarvoor je (niet) betaalt

17 juli 2020

De ene interne communicatietool is de andere niet. Naast grote verschillen in functionaliteiten is de kostprijs een variabele. Van een gratis  communicatietool tot peperduur: wat bepaalt de pricing en waar moet je rekening mee houden wanneer je een keuze maakt?

Nice-to-haves vs. must-haves

Heel wat tools of platforms proberen je te verleiden met fancy functionaliteiten zoals de integratie van je persoonlijke werkplanning, ingebouwde (educatieve) games… Dat kan zeker leuk en relevant zijn, maar qua ontwikkeling en onderhoud staat hier een flinke kost tegenover.

Te veel functionaliteiten kunnen je platform ook te uitgebreid of warrig maken, waardoor het gebruiksgemak ervan afneemt. Daarbij is het belangrijk om interne communicatie niet gelijk te stellen aan HR-processen. Je loonbrief raadplegen, verlof aanvragen… Sommige tools bouwen dit in, terwijl sociale secretariaten hier zelf al de juiste systemen voor hebben.

Andere (vaak gratis) communicatietools of -apps zijn dan weer zo summier dat je heel wat opportuniteiten mist die je bedrijfscultuur kunnen boosten. Bij sommige kan je bijvoorbeeld enkel documenten delen en hierover communiceren, andere zijn dan weer eerder een chatkanaal dan een complete interne communicatietool.

Conclusie? Ga na wat voor je organisatie belangrijk is en zeker aanwezig moet zijn om je interne communicatie te ondersteunen. Dat helpt je om een tool te kiezen die je optimaal kan inzetten en waarbij je enkel betaalt voor must-haves in plaats van nice-to-haves.

 

Waar situeert HiTribe zich?

HiTribe profileert zich als een laagdrempelig communicatieplatform op àlle vlakken. Van gemakkelijk gebruik tot een lage kostprijs.

Waarom? Omdat iedereen gebruik moet kunnen maken van een interne communicatietool en dit niet noodzakelijk een fortuin moet kosten. Maar deze wel moet doen wat jouw bedrijf nodig heeft. Van kmo tot multinational: HiTribe is toegankelijk én praktisch voor iedereen.

Hoe? Een design en structuur die zichzelf uitwijst en unieke features die ertoe doen. Onze focus ligt op het connecteren van je werknemers en versterken van de bedrijfscultuur. HiTribe is eenvoudig in gebruik voor alle werknemers en geeft admins belangrijke inzichten om het engagement te verhogen.

 

Peperdure of gratis communicatietool? Ontdek eerst HiTribe

Voor je investeert in een peperdure tool of zwicht voor een gratis exemplaar: vraag een gratis demo van HiTribe aan en ontdek of onze tool bij je past – nog voor je een definitieve keuze maakt.

Meer weten over HiTribes functionaliteiten en prijs? Get in touch!

Simpel én
betaalbaar

Ook onze pricing is eenvoudig. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Geen administratieve rompslomp ifv de gebruikers per maand maar duidelijkheid over de hele lijn. Zo kun je perfect je budget voor interne communicatie op jaarbasis begroten.

Bedrijven die HiTribe gebruiken:

Basic

Gratis
Start gratis met HiTRIBE
bij minder dan
5 gebruikers

Business

€6 €3/user excl. BTW
Ontvang 50% korting
in het eerste jaar
Voor een bedrijf
< 500 gebruikers

Corporate

Bedrijf met meer dan
500 gebruikers?
We bezorgen graag
een voorstel op maat

”Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

- VERONIQUE HOUBEN -

”DE IDEALE TOOL OM INTERNE COMMUNICATIE TE VERBETEREN“

- JAN MAURISSEN, VAN HAVERMAET -

100% betrokken,
via 1 duidelijk platform

HiTribe bevordert een goede informatiedoorstroom, versterkt je bedrijfscultuur en creëert een hechte community. Dé basis voor betrokken medewerkers. En nog meer goed nieuws: HiTribe is even makkelijk te beheren als te gebruiken. Al je interne communicatie regel jij nu makkelijk vanaf één centraal platform. En ontvangt iedereen eenvoudig via mobiel én desktop.

Vector Smart Object3
Sint-truidersteenweg 142
3500 Hasselt

0468/16 13 23

hello@hitribe.com

Vraag demo