Bouwbedrijf Houben: de zoektocht om van aparte projectteams één bedrijf te maken

30 oktober 2019

Houben was één van de eerste leden van onze Tribe. Dit Limburgse bouwbedrijf zet HiTribe vooral in om de communicatie met hun projectteams te verbeteren. Mede-eigenaar Veronique Houben en marketingverantwoordelijke Jeroen Libbrecht geven tekst en uitleg.

Houben is een klasse 8D bouwbedrijf. Vrij vertaald: ze focussen zich op de grote projecten zoals scholen, woonzorgcentra, kantoren en appartementen. “We hebben constant zo’n vijftien à twintig werven tegelijk lopen”, begint Veronique. “Met per werf een vast projectteam. Als het project erop zit, schuift het hele team door naar het volgende.”

Jeroen: “Dat heeft als voordeel dat zo’n team goed op elkaar raakt ingespeeld. Maar het nadeel is dat het contact met collega’s in andere teams vrij beperkt is. Elk projectteam is eigenlijk een apart bedrijfje binnen Houben. Dat maakt interne communicatie niet gemakkelijk, maar wel cruciaal.”

"Elk projectteam is eigenlijk een apart bedrijfje binnen Houben. Dat maakt interne communicatie niet gemakkelijk, maar wel cruciaal."

Enkele jaren geleden deed Houben een medewerkersbevraging. Met onder meer enkele vragen over de interne communicatie. Veronique: “Daarin gaven collega’s aan dat ze te weinig op de hoogte waren van het reilen en zeilen binnen Houben. Terwijl dat net belangrijk is om werknemers te engageren. En dat engagement is dan weer belangrijk om je mensen aan je bedrijf te binden. Het is in onze sector een uitdaging om nieuwe mensen te vinden. Wel, dan moet je er als bedrijf ook voor zorgen dat je huidige collega’s aan boord blijven.”

“Als antwoord hebben we onze aanpak herbekeken. Met onder meer een intern magazine met algemene mededelingen, projectupdates, veiligheidstips, evenementen, personeelsnieuws… We werkten ons plan van aanpak verder uit. Jij doet dit, ik doe dat. Dat type nieuws pakken we zo aan, die update op die manier.”

Jeroen: “Maar de grote uitdaging bleef om die informatie tot op onze werven te krijgen. We staken ons magazine bij de loonbrief van elke collega, maar we hadden geen idee of het ook aankwam. Daarnaast betekenden al die nieuwe initiatieven dat onze interne communicatie verspreid raakte. Er waren naast het magazine ook aankondigingsposters, e-mails… Dat maakte het moeilijk om het overzicht te houden. Zowel voor onze collega’s als voor ons, de beheerders.”

Veronique: “Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten. We hebben nu een zicht op wie de app gebruikt. En wie niet. Dan is het aan ons om ook die collega’s te overtuigen om bij de Tribe te komen. Daarin zijn we nog zoekende. Wat als een collega echt fundamenteel weigert? Voor sommigen is HiTribe gelijk aan social media en sommigen zijn daar niet happig op.”

“Het is onze rol om ook die mensen enthousiast te maken. We moeten collega’s overtuigen dat HiTribe een community is – dat het dé manier is om bij te blijven. En dat ze dus gebaat zijn om het te volgen. Maar het mag natuurlijk geen verplichting zijn. Ook dat moeten we benadrukken: dat ze erop kunnen kijken als ze dat willen.”

“Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

Jeroen: “Daarnaast is er ook de uitdaging om al onze oude interne communicatie een plaats te geven in HiTribe. Er zijn veel features en mogelijkheden. Maar hoe vertaal je bijvoorbeeld een bepaald format van je magazine naar de app?”

“Ten slotte zijn er ook de nieuwe mogelijkheden die HiTribe biedt. Om interne vacatures makkelijk deelbaar te maken, bijvoorbeeld. Het is zoeken om alles een plaats te geven.”

Simpel én
betaalbaar

Ook onze pricing is eenvoudig. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Geen administratieve rompslomp ifv de gebruikers per maand maar duidelijkheid over de hele lijn. Zo kun je perfect je budget voor interne communicatie op jaarbasis begroten.

Bedrijven die HiTribe gebruiken:

Basic

Gratis
Start gratis met HiTRIBE
bij minder dan
5 gebruikers

Business

€6 €3/user excl. BTW
Ontvang 50% korting
in het eerste jaar
Voor een bedrijf
< 500 gebruikers

Corporate

Bedrijf met meer dan
500 gebruikers?
We bezorgen graag
een voorstel op maat

”Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

- VERONIQUE HOUBEN -

”DE IDEALE TOOL OM INTERNE COMMUNICATIE TE VERBETEREN“

- JAN MAURISSEN, VAN HAVERMAET -

100% betrokken,
via 1 duidelijk platform

HiTribe bevordert een goede informatiedoorstroom, versterkt je bedrijfscultuur en creëert een hechte community. Dé basis voor betrokken medewerkers. En nog meer goed nieuws: HiTribe is even makkelijk te beheren als te gebruiken. Al je interne communicatie regel jij nu makkelijk vanaf één centraal platform. En ontvangt iedereen eenvoudig via mobiel én desktop.

Vector Smart Object3
Sint-truidersteenweg 142
3500 Hasselt

0468/16 13 23

hello@hitribe.com

Vraag demo