10 tips om de communicatie binnen je bedrijf te versterken

25 juni 2020

Dat goede interne communicatie belangrijk – en zelfs een must – is, dat weet je ondertussen wel. Maar hoe de communicatie binnen je bedrijf versterken of een goede basis leggen? 10 waardevolle tips.

Goede interne communicatie is gebaseerd op 5 pijlers. Zet op ze alle 5 in om te garanderen dat je interne communicatie stevig staat.

 

De kanalen

Een waaier aan communicatiekanalen, maar choose wisely. Kies er enkele uit die voor al je mensen toegankelijk zijn en die de mix van profielen in je bedrijf weerspiegelen.

Tip 1: zorg voor een combinatie van print en digitaal. Online om snel te communiceren, een bedrijfsmagazine (bijvoorbeeld) om je employer branding en bedrijfscultuur te versterken

Tip 2: kies online voor een communicatiekanaal dat snel, laagdrempelig en gebruiksvriendelijk is. HiTribe heeft dezelfde functionaliteiten als een intranet (en meer!) maar kan je zowel via je smartphone als desktop gebruiken. Zo is er voor elke medewerker wat wils.

 

De boodschap

Welke boodschap wil je vertellen? 2 zaken zijn van belang: het doel van je boodschappen en de tone of voice.

Tip 3: maak het onderscheid tussen operationele content – met als doel belangrijke informatie te verstrekken – en ‘emotionele’ content om betrokkenheid te creëren. Informatie over verlof, inhoudelijke bedrijfsupdates… versus verjaardagen, verhalen/successen van collega’s…

Tip 4: je interne of externe tone of voice hoeven niet overeen te komen. Kies intern voor een laagdrempelige en menselijke communicatiestijl.

 

De doelgroep

Je medewerkers zijn niet per se 1 vaste doelgroep. Niet elke boodschap die je brengt is voor iedereen relevant, dus durf gerust een onderscheid te maken.

Tip 5: ga na welke boodschap voor wie nuttig is en/of pas boodschappen aan naargelang de doelgroep.

Tip 6: via HiTribe kan je boodschappen gemakkelijk aan 1 of enkele geselecteerde doelgroepen richten.

 

De frequentie

Niet te veel en niet te weinig. Dat klinkt vaag, maar het klopt wel. Zorg vooral dat je informatie relevant en gevarieerd is. Verspreid geen 20 wist-je-datjes per maand – want dan verliezen je mensen hun interesse of geraken ze minder snel geïnspireerd.

Tip 7: het overzicht bewaren en regelmatig communiceren? Maak op voorhand een contentplanning op.

 

De opzichter

Kies een verantwoordelijke om de communicatie binnen je bedrijf draaiende te houden.

Tip 8: kies iemand die weet wat er speelt in je bedrijf. Dat kunnen ook meerdere personen zijn die de taken verdelen.

Tip 9: maak van je interne communicatie geen bijzaak en zorg dat je verantwoordelijke voldoende tijd krijgt.

Tip 10: in HiTribe kan je admins en redacteurs aanstellen. Perfect voor een heldere rolverdeling.

 

De next steps voor communicatie binnen bedrijf?

Meer weten over het verbeteren van je interne communicatie? Download onze whitepaper “’Interne communciatie verbeteren, the first steps’.

HiTribe inzetten om je interne communicatie op punt te stellen? Contacteer ons voor meer informatie of vraag een gratis demo aan!

Simpel én
betaalbaar

Ook onze pricing is eenvoudig. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Geen administratieve rompslomp ifv de gebruikers per maand maar duidelijkheid over de hele lijn. Zo kun je perfect je budget voor interne communicatie op jaarbasis begroten.

Bedrijven die HiTribe gebruiken:

Basic

Gratis
Start gratis met HiTRIBE
bij minder dan
5 gebruikers

Business

€6 €3/user excl. BTW
Ontvang 50% korting
in het eerste jaar
Voor een bedrijf
< 500 gebruikers

Corporate

Bedrijf met meer dan
500 gebruikers?
We bezorgen graag
een voorstel op maat

”Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

- VERONIQUE HOUBEN -

”DE IDEALE TOOL OM INTERNE COMMUNICATIE TE VERBETEREN“

- JAN MAURISSEN, VAN HAVERMAET -

100% betrokken,
via 1 duidelijk platform

HiTribe bevordert een goede informatiedoorstroom, versterkt je bedrijfscultuur en creëert een hechte community. Dé basis voor betrokken medewerkers. En nog meer goed nieuws: HiTribe is even makkelijk te beheren als te gebruiken. Al je interne communicatie regel jij nu makkelijk vanaf één centraal platform. En ontvangt iedereen eenvoudig via mobiel én desktop.

Vector Smart Object3
Sint-truidersteenweg 142
3500 Hasselt

0468/16 13 23

hello@hitribe.com

Vraag demo