Blog

Is er iets om veel tamtam over te maken? Dan lees je het op deze blogpagina!
Lees meer
03/10/2020
Generatiekloof op de werkvloer en de link met interne communicatie
Nooit eerder liepen er zoveel generaties rond op de werkvloer. En met de opgetrokken pensioenleeftijden zal die tendens niet meteen veranderen. Dat kan – met de nadruk op kan – zorgen voor spanningen en onbegrip tussen generaties. Hoe dat komt? De andere behoefte aan (interne) communicatie per generatie zit daar voor iets tussen. Onze visie.
Lees meer
01/10/2020
Wat corona ons leerde over communiceren met collega’s
Corona liet heel wat bedrijven op hun grondvesten daveren. Werknemers werkten massaal van thuis uit en zagen hun collega’s hoogstens via videochat. Terwijl ‘verbondenheid’ en teamspirit net zo belangrijk zijn in crisissen als deze. Als corona ons iets leerde, is het wel hoe belangrijk interne communicatie is. Niet alleen in crisistijden, maar altijd.
Lees meer
07/09/2020
Tribe Talk: Elien Van den Spiegel van Steylaerts
In Tribe Talk gunt een van onze klanten jou een blik achter de schermen van hun interne communicatie. Wij spraken met Elien Van den Spiegel, marketingmanager bij Steylaerts over interne communicatie verbeteren over 3 vestigingen heen.
Lees meer
31/08/2020
Wat bindt mensen aan je bedrijf? 3 cruciale tips
Vraag aan eender wie waarom mensen werken en je krijgt praktisch steevast hetzelfde eerste antwoord: om hun boterham te verdienen. Klopt natuurlijk, maar onderzoek wees uit dat er meer is dan dat. En ook daar kan je als bedrijf het verschil maken (en zo je werknemers motiveren en aan je binden).
Lees meer
17/07/2020
Hoe lanceer je een nieuw intern communicatieplatform in je bedrijf?
Je wil als bedrijf je interne communicatie verbeteren en kiest voor een intern communicatieplatform zoals HiTribe. Jij bent alvast laaiend enthousiast, maar hoe zorg je dat je medewerkers mee op de kar springen?
Lees meer
17/07/2020
Waarom het belangrijk is om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen
De geschiedenis leerde ons dat mensen van nature groepsdieren zijn – dat weet haast iedereen. Maar wat dat teweeg kan brengen voor je bedrijf, daar staan we nog te weinig bij stil. Nochtans: wie inzet op groepsgevoel, een goede bedrijfscultuur en sterke interne communicatie, haalt daar alleen maar voordeel uit.
Lees meer
17/07/2020
Dure of gratis communicatietool? Waarvoor je (niet) betaalt
Van een gratis communicatietool tot peperduur: wat bepaalt de pricing en waar moet je rekening mee houden wanneer je een keuze maakt?
Lees meer
01/07/2020
Head of the tribe: 4 vragen aan stamhoofd Daisy
Geen tribe zonder stamhoofd: iemand die de touwtjes in handen heeft en alles orkestreert. Ook HiTribe kan niet zonder. Maak kennis met Daisy Baeten!
Lees meer
25/06/2020
10 tips om de communicatie binnen je bedrijf te versterken
Hoe versterk je de communicatie binnen je bedrijf of leg je een eerste goede basis? 5 pijlers en 10 tips zetten je succesvol op weg.
Lees meer
28/05/2020
Zo creëert een onboarding app betrokkenheid vóór de eerste werkdag
Het wapen om de war for talent te winnen? Inzetten op employee engagement nog voor je nieuwe collega op de werkvloer verschijnt. Wij leggen uit hoe een onboarding app al betrokkenheid creëert vóór de eerste werkdag.
Lees meer
15/05/2020
Van een klassiek naar een sociaal intranet: 5 voordelen op een rij
Een sociaal intranet biedt een nieuwe dimensie op het gebied van interne communicatie. En lost heel wat valkuilen van een klassiek intranet op. Hoezo? Wij zetten vijf belangrijke voordelen van een sociaal intranet voor je op een rij.
Lees meer
29/04/2020
“Goede interne communicatie en verbondenheid vormen de basis van tevreden medewerkers”
In Tribe Talk gunt een van onze klanten jou een blik achter de schermen van hun interne communicatie. Deze keer: Janina Verbruggen, HR en happiness manager bij Primaned Belgium.
Lees meer
16/04/2020
Vier tips om je bedrijfscultuur levend te houden vanop afstand
We zijn allemaal massaal aan het telewerken. En zien of horen onze collega’s dus een stuk minder dan ervoor. Hoe houd je je bedrijfscultuur levend wanneer iedereen op afstand werkt? Wij delen vier tips.
Lees meer
19/03/2020
Telewerken in tijden van corona: 4 belangrijke aandachtspunten
Hoe ga je als bedrijf om met telewerken? En hoe laat je het niet ten koste gaan van je interne communicatie? Wij geven je enkele tips.
Lees meer
16/03/2020
5 interne communicatie trends in 2020
Interne communicatie is voortdurend in beweging. Omdat onze maatschappij, arbeidsmarkt en technologie dat ook zijn. Wij lijsten vijf interne communicatie trends op die in 2020 aan belang winnen.
Lees meer
28/02/2020
HiTribe ook op Desktop
Groot nieuws! Vanaf eind maart zullen onze leden ook op desktop hun tribe kunnen raadplegen. Zo gaan we nog meer voor een all-inclusive beleid op de werkvloer: een garantie voor tevreden werknemers.
Lees meer
27/02/2020
Hoe bepaal je je interne communicatieboodschap?
Wanneer je intern communiceert, dan is het uiteraard de inhoud die telt. Je communicatieboodschap is dan ook een belangrijk aspect bij het uitstippelen van je interne communicatiestrategie.
Lees meer
15/02/2020
4 redenen waarom interactie de sleutel tot betrokken medewerkers is
Terwijl interne communicatie vroeger vooral eenrichtingsverkeer was, is tegenwoordig net interactie key voor betrokken medewerkers. En daar geven wij je vier redenen voor.
Lees meer
30/01/2020
De voordelen en impact van een zelfreflecterende totemnaam
Totemnamen kunnen je organisatie versterken. Maar onderzoek toont aan dat een totemnaam nog meer voordelen heeft wanneer medewerkers ‘m zelf mogen kiezen. Waarom? We leggen het voor je uit.
Lees meer
22/01/2020
WhatsApp zakelijk gebruiken: 4 redenen waarom je het beter niet doet
WhatsApp verovert de werkvloer. Maar is WhatsApp zakelijk gebruiken wel een goed idee? We leggen het voor je uit.
Lees meer
19/12/2019
Feature in de kijker: bedrijfsevent organiseren
Om je uitgebreid te laten kennismaken met de mogelijkheden van HiTribe, laten wij elke keer ons licht op een feature schijnen. Deze keer in de spotlight: bedrijfsevents organiseren met behulp van de evenementenfeature.
Lees meer
19/12/2019
7 redenen waarom een mobiele app je interne communicatie zal verbeteren
Wil je je interne communicatie verbeteren? Durf dan de klassieke paden te verlaten en de mobiele technologie te omarmen. 7 redenen waarom de smartphone een ideale tool is voor interne communicatie.
Lees meer
28/11/2019
“Een bedrijfscultuur kan alleen maar bestaan als je inzet op interne communicatie”
In Tribe Talk gunt één van onze klanten jou een blik achter de schermen van hun interne communicatie. Deze keer: Caroline Fockedey, HR en sales director van Stegmann Belgium.
Lees meer
30/10/2019
Bouwbedrijf Houben: de zoektocht om van aparte projectteams één bedrijf te maken
Dé uitdaging bij Houben: informatie tot op hun werven krijgen. Lees hier hoe HiTribe hiermee helpt.
Lees meer
03/10/2019
We4People komt bij de Tribe
Met We4People verwelkomen we ons eerste Nederlandse bedrijf bij de Tribe. Zij zetten HiTribe in om de communicatie met hun externe consultants te verbeteren.
Lees meer
27/09/2019
Effectieve interne communicatie: hoe onze klanten bijsturen op basis van data
Zo goed als alle activiteiten op HiTribe zijn meetbaar. Benieuwd hoe onze klanten die cijfers inzetten om hun doelen te bereiken?
Lees meer
24/09/2019
In de spotlight: het digitale voetstuk voor je collega’s
In Feature in de kijker gaan we dieper in op één van de functionaliteiten van HiTribe. Deze keer: de Spotlight.
Lees meer
26/08/2019
“Een bedrijfscultuur kan je niet opleggen. Die is er. Wat je wél kan: benoemen, tastbaar maken en verder vormgeven.”
In Tribe Talk gunt één van onze klanten jou een blik achter de schermen van hun interne communicatie. Deze keer: Elke Sweldens, HR-director van Van Havermaet.
Lees meer
12/08/2019
Je interne communicatie verbeteren, begint met één A4tje
Een goede interne communicatie op poten zetten, is niet simpel. En zoals dat vaak gaat met complexere onderwerpen, weet je misschien niet zo goed waar te beginnen. Wij delen met jou de raad die we aan onze opstartende klanten geven: je interne communicatie verbeteren, begint met één A4. Met daarop enkele duidelijke afspraken en guidelines.
Lees meer
11/07/2019
Hoe slechte interne communicatie jouw bedrijf geld kost
Een goede interne communicatie is een investering. Maar het is vooral niét investeren dat je in dit geval geld kost. Interne communicatie is namelijk de smeerolie van betrokken en bevlogen werknemers.
Lees meer
28/06/2019
Wat Sioux en Navajo al wisten: totemnamen versterken je organisatie
Totemnamen, we kennen ze vooral van de scouts of oude indianenstammen. Maar wist je dat ze ook in je bedrijf een belangrijke rol kunnen spelen? Daarom kan je in HiTribe elk een eigen totem kiezen. Waarom en hoe dat in zijn werk gaat? Wij leggen het je uit

Simpel én
betaalbaar

Ook onze pricing is eenvoudig. Je betaalt een vast bedrag per jaar. Geen administratieve rompslomp ifv de gebruikers per maand maar duidelijkheid over de hele lijn. Zo kun je perfect je budget voor interne communicatie op jaarbasis begroten.

Bedrijven die HiTribe gebruiken:

Basic

Gratis
Start gratis met HiTRIBE
bij minder dan
5 gebruikers

Business

€6 €3/user excl. BTW
Ontvang 50% korting
in het eerste jaar
Voor een bedrijf
< 500 gebruikers

Corporate

Bedrijf met meer dan
500 gebruikers?
We bezorgen graag
een voorstel op maat

”Met HiTribe verzamelen we alles op één platform. En kunnen we ook het engagement meten.”

- VERONIQUE HOUBEN -

”DE IDEALE TOOL OM INTERNE COMMUNICATIE TE VERBETEREN“

- JAN MAURISSEN, VAN HAVERMAET -

100% betrokken,
via 1 duidelijk platform

HiTribe bevordert een goede informatiedoorstroom, versterkt je bedrijfscultuur en creëert een hechte community. Dé basis voor betrokken medewerkers. En nog meer goed nieuws: HiTribe is even makkelijk te beheren als te gebruiken. Al je interne communicatie regel jij nu makkelijk vanaf één centraal platform. En ontvangt iedereen eenvoudig via mobiel én desktop.

Vector Smart Object3
Sint-truidersteenweg 142
3500 Hasselt

0468/16 13 23

hello@hitribe.com

Vraag demo